Lijfrente

Als we het hebben over een lijfrente, dan weet je misschien niet direct waar het over gaat en wat het inhoud. De lijfrente kun je zien als een soort renteverzekering. Het is een soort verzekering waarbij er periodiek geld wordt uitgekeerd voor een bepaalde looptijd. Lijfrente is een soort verzekering die te onderscheiden is in twee soorten. We kennen hierbij de opbouwfase en we kennen de uitkeringsfase. Als we het hebben over het opbouwende gedeelte van deze verzekeringsvorm, dan kan dit net als bij de uitkeringsfase op diverse wijzen zijn beloop hebben.

Sparen met lijfrente

Omdat we allemaal sinds het jaar 2008 belastingtechnisch voordelig kunnen sparen voor ons pensioen, is het enorm interessant om hier dan ook daadwerkelijk gebruik van te maken. Deze manier van sparen wordt dan ook wel lijfrente sparen genoemd. Voor het gestelde doel wordt vervolgens op een spaarrekening waar enkel op gestort kan worden het gewenste vermogen opgebouwd.

De uitkering van de lijfrente

Zodra je het gewenste vermogen hebt bereikt met lijfrente sparen dan kan deze worden uitgekeerd. We herkennen hierbij twee vormen. Dan hebben we het over de direct ingaande lijfrente en over de uitgestelde lijfrente. Verder verschillen de diverse lijfrentes ook van looptijd. Zo hebben we de levenslange lijfrente en de tijdelijke lijfrente. Dit zijn allemaal factoren waar je goed om moet denken als je een lijfrente gaat afsluiten! Laat je dus goed adviseren en vergelijk vooral een hoop aanbieders en overweeg al je opties alvorens je overgaat tot het afsluiten van een lijfrente.

Het vergelijken van de verschillende aanbieders van lijfrente

Op het moment dat het vermogen opgespaard met lijfrente is vrijgekomen dien je van het vermogen een zogenaamde lijfrente uitkering aan te schaffen. Daarbij is de vergelijking van de diverse aanbieders erg belangrijk. Welke aanbieder biedt jou de hoogste lijfrente uitkering is bijvoorbeeld niet geheel onbelangrijk. Denk daarnaast ook goed om de verschillende uitkeringsvormen van de lijfrente. Deze gaan onder de namen direct ingaande uitkering of de uitgestelde uitkering schuil. Vergelijk geheel gratis meerdere aanbieders van lijfrente via onze website om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden die voor handen liggen.