Duurzaam sparen

Wanneer je wilt gaan sparen kun je tegelijkertijd ook denken aan het milieu. Zo worden er namelijk steeds meer duurzame mogelijkheden om te sparen aangeboden door diverse financiële instellingen. Duurzaam sparen is zo ongeveer gelijk aan een standaard spaarrekening. Duurzaam sparen is als volgt te omschrijven. Het grote verschil zit hem in hetgeen waar je spaargeld voor gebruikt gaat worden. De bank zal namelijk het geld enkel lenen aan ondernemingen die zich inzetten voor het milieu. Je spaargeld wordt dus enkel gebruikt voor de investering in duurzame vormen van ondernemerschap.

Belastingvoordeel bij duurzaam sparen

Wanneer je duurzaam gaat sparen krijg je net als bij een standaard spaarrekening rente over het bedrag dat er op je spaarrekening staat. Toch kent duurzaam sparen een extra voordeel. Je geniet namelijk door duurzaam te sparen van belastingvoordeel. Dat wil zeggen dat het spaargeld dat je op een duurzame spaarrekening hebt staan niet wordt meegerekend bij de berekening van de vermogensbelasting. Daarnaast houdt duurzaam sparen in dat je bovenop je spaargeld nog eens extra belastingkorting krijgt van 1,3 procent.

De diverse aanbieders van duurzaam sparen

Tegenwoordig zijn er een hoop aanbieders van duurzaam sparen. Hierdoor wordt het ook makkelijker om de diverse aanbieders te vergelijken en een aantrekkelijke keuze te maken wat betreft de geboden rente en de daarbij behorende voorwaarden. Een overzicht van alle aanbieders van duurzaam sparen kun je op onze website vinden. Wat een duurzame spaarrekening precies inhoud bij elke bank, verschilt natuurlijk per bank. Laat je goed informeren over de mogelijkheden en de voorwaarden alvorens je een spaarrekening opent bij een bank. Naast een duurzame spaarrekening kun je ook een duurzame spaardeposito openen. Hierbij geniet je ook van het belastingvoordeel, maar kun je niet ten alle tijden je geld opnemen van je spaarrekening. Bepaal voor jezelf wat de beste optie is en dat perfect aansluit bij jouw wensen en jouw doel. Het grote voordeel van een duurzame spaardeposito is tevens dat je een hogere rente krijgt over je spaargeld dan wanneer je een standaard duurzame spaarrekening opent. Wil je meer informatie en de verschillende aanbieders vergelijken? Ga naar het overzicht.