Kinderspaarrekening

Een kinderspaarrekening, het woord zegt het eigenlijk al. Het openen van een spaarrekening dat in de (nabije) toekomst ten goede van het kind zal komen. Als we het dus hebben over een kinderspaarrekening dan hebben we het in essentie eigenlijk over een standaard spaarrekening. Toch kunnen we wel wat extra mogelijkheden omschrijven die je krijgt bij het openen van een kinderspaarrekening. Denk bijvoorbeeld aan het  verkrijgen van extra rente op de verjaardag van het kind waar de spaarrekening voor is of een presentje bij het openen van een kinderspaarrekening.

Sparen voor je kind(eren)

Als volwassene of wat oudere voelen we ons verantwoordelijk voor onze kleintjes. We willen dan ook graag dat ze niet met lege handen komen te staan zodra wij er niet meer zijn. We willen ze graag naast de emotionele steun ook financieel bijstaan. Dat is nou eenmaal erg handig. Een kinderspaarrekening is slechts het begin, maar een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen. Bij een kinderspaarrekening kunnen opa’s, oma’s, mama’s en papa’s desgewenst vermogen opbouwen voor het kind. Niet alleen het openen van een kinderspaarrekening kan dit, ook het afsluiten van een kapitaalverzekering kan ervoor zorgen dat het kind over voldoende vermogen beschikt in de toekomst.

Vergelijk de diverse kinderspaarrekeningen

Omdat er toch vrij veel aanbieders zijn van kinderspaarrekeningen is het vergelijken van het financiële product een belangrijk moment. Vrijwel elke bank biedt de mogelijkheid aan om een kinderspaarrekening te openen en niet geheel zonder reden natuurlijk. Een bank kan namelijk voor langere tijd bepaald vermogen gebruiken om leningen te verstrekken. Wanneer je een kinderspaarrekening wilt openen, is het niet verstandig om enkel naar de hoogste rente te kijken. Hier zitten vaak weer wat strengere voorwaarden aangekoppeld. Weeg alle opties tegen elkaar af en beslis niet alleen wat het beste voor jouw situatie is, maar ook voor je kind in de nabije toekomst. Voor meer informatie en een duidelijke vergelijking ben je op onze website aan het juiste adres.