Spaardeposito

Sparen kan op verschillende manieren. Zo kun je kiezen uit een internet spaarrekening of uit een flexibele spaarrekening. Je kunt ook gebruik gaan maken van een spaardeposito. Een spaardeposito is een vorm van sparen waarbij de looptijd van de spaarrekening vaststaat, eveneens als de rente die erover verstrekt wordt. Vaak is de rente die je krijgt bij een spaardeposito wat hoger des te langer de looptijd is. De bank heeft hier namelijk te maken met wat meer zekerheid wat betreft het spaargeld dat beschikbaar wordt gesteld. Toch hoeft het niet per se zo te zijn dat je bij de langste looptijd de meeste rente krijgt. Het is dus absoluut interessant om de diverse rente die je kunt krijgen bij een spaardeposito te vergelijken.

De rente die wordt verstrekt bij een spaardeposito wordt bepaald op basis van de rente op de geldmarkt en de mate waarin een aanbieder kapitaal nodig heeft. Het vergelijken van de diverse rente op spaardeposito is erg slim en kan een leuke som geld opleveren. Zeker als je het geld voor een bepaalde tijd vastzet. Als je wilt weten wat jij kunt sparen met behulp van een spaardeposito dan kun je hiervoor via een berekening je spaarsaldo checken.

Een spaardeposito wordt over het algemeen afgesloten omdat de consument het geld niet per se per direct nodig heeft. Omdat de looptijd van de spaardeposito vastgezet is, is sparen zonder voorwaarden over het algemeen niet mogelijk bij een spaardeposito. Dat wil zeggen dat je tijdens de looptijd van de deposito geen geld op kunt nemen. Dat is misschien het grootste nadeel aan de spaardeposito. Als je toch graag zo nu en dan wat van je spaarrekening wilt halen kun je het beste kiezen voor een andere vorm van sparen. Wil je meer weten over een spaardeposito bij een bepaalde bank? Vraag dan vrijblijvend informatie aan bij de diverse bank of vergelijk op onze website de diverse rentes en mogelijkheden van de verschillende spaardeposito’s die je af kunt sluiten.