Sparen zonder voorwaarden

Wanneer je wilt gaan sparen dan moet je hiervoor natuurlijk een spaarrekening hebben. Nou is moeten een groot woord, maar laten we zeggen dat het verstandig is wanneer je gaat sparen. Je krijgt namelijk rente bovenop je spaargeld van de bank wanneer je geld op een spaarrekening zet. De hoogte van deze rente verschilt per bank, maar ook per spaarrekening. Het hangt een beetje af van hetgeen waar je voor wilt gaan sparen. Spaar je voor later, een studie of voor een vakantie? De termijnen waarin je het gewenste spaargeld wilt bereiken speelt dus naast de hoogte van de rente ook een rol bij het kiezen van een spaarrekening.

De standaard spaarrekening is eigenlijk de meeste gebruikte vorm. Met een standaard spaarrekening wordt dan vrijwel altijd een flexibel spaarrekening bedoeld. Hierbij kun je vrij bepalen wat je elke maand spaart. Je kunt er dus ook voor kiezen om een maand niets te storten omdat je eventjes geen geld genoeg hebt. Daarnaast heb je natuurlijk ook diverse spaarrekeningen waarbij je meer of helemaal geen voorwaarden hebt. Over het algemeen geniet je van een hogere rente als je een spaarrekening opent met voorwaarden en dus beperkingen hebt met opname en maandelijkse verplichtingen hebt. Sparen zonder voorwaarden geeft je de mogelijkheid helemaal zelf te bepalen hoeveel je spaart en hoe lang je spaart. Sparen zonder voorwaarden kan dus alleen wanneer je een spaarrekening opent waarbij je flexibel kunt sparen. Daar hangt dus vaak een wat lagere rente aan vast, maar je kunt natuurlijk altijd alle rentes bij alle banken vergelijken en op basis daarvan je keuze alsnog maken. We kunnen dus wel stellen dat niet alle rentes voor een spaarrekening gelijk zijn. Je zou kunnen sparen tegen een flexibele rente, maar je zou ook tegen een vast tarief kunnen sparen. Dit doe je middels een spaardeposito.

Om meer te sparen en om meer rente te ontvangen kun je dus het beste even alle mogelijke verkrijgbare rentes naast elkaar leggen. Kijk dus niet alleen bij je eigen bank, maar ook eens bij een andere. Wie weet ben je wel veel beter af bij een andere bank! Voor een overzicht van de banken met de hoogste rente kijk je hier.